Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder

Idag regnar det inte, iaf inte för stunden. Igår blev vi varse om att snön föll över Örebro. Varför faller inte snön här? Här faller bara Guds kiss, och det är iskallt.

Jag är på jakt! efter en mössa, en varm en. Den får gärna ha någonslags uppvärmningscentral på hjässan, sådär som det kan finnas i skidvantar. Den här mössan skajag bo i. igår förfrös nämligen min hjärna till den ringa grad att 50% av mina hjärnafunktioner slutade fungera, och det var inte en trevlig upplevelse kan jag lova dig. Så om du hittar en, var inte rädd för att säga till!

tack och hej
ps. snart ska malin gästblogga.. mohaha. ds


Såna blickar möts man ständigt av från dessa två


Örebro i all sin glans

Gårdagkvällen bjöd på, som alltid hos josefin, en kväll innehållande taktik, skratt, skvaller och sjuka mängder te när jag, josefin, matilda och stina styrde dubbeldejt med Simpsonclue. Josefins kök är aldrig en besvikelse. Tack för en mycket bra kväll.

I övrigt står ju Örebro där det alltid står och jag känner att Stockholm är en plats dit jag längtar, men nu blir jag nog kvar här ett tag för att spara på penningarna och jobba lite, så vi hörs. 

p.s Elin, ansvaret att styra upp framtida kontor ligger på dig tills vidare, är det okej? d.s

På distans

På distand från Stockholm, men frukta ej, jag kommer jojoåka mellan stockholm och örebro ett tag. 
Här sitter jag alltså i hemstaden och tittar ut på frostiga tak, jag har varit vaken sen halv åtta, betyder detta att jag snart kommer få en fin dygnsrytm? Vet ej.

Något jag däremot vet är att jag just nu sitter och lyssnar på five, förut lyssnade jag på N*sync och jag känner ända in i själen att detta, detta kommer bli en bra dag.

p.s Peter Siepen satt i samma tågvagn som mig igår, han hade randiga byxor och lila örhänge. d.s

Ta fem män på ballen Vs. Ta en man på ballen

Det hela börjar med en episod av det kultförklarade men nedlagdahumorprogrammet "Ursäkta röran, vi bygger om" med det kultförklarade och ännu ej nedlagda radarparet Filip och Fredrik, där Fredrik Wikingsson får i uppgift att ta fem män på ballen. Väldigt roligt. Kolla in.
http://www.youtube.com/watch?v=DbsZk00X75M
Enda sedan denna sketch har jag närt en stor önskning om att ge igen på Wikingsson. Ta honom på kuken helt enkelt.

För ett tag sedan var jag och delar av kollektivet på hötorget och möter Wikingsson (hädan efter benämnd som Dickhands), men undertecknad ser inte Dickhands förrän han gått förbi. Attans tänker jag, och klagar länge och väl till mina medmänniskors förtret att jag inte hann grabba honom.

Men. När jag för cirka 30 min sedan går från tunnelbanestationen, trött och mosig i huvudet efter att ha jobbat natt, vänder upp Fleminggatan vem ser jag då om inte Dickhands! Han vandrar med bestämda steg åt mitt håll och jag hinner registrera att det är han när våra vägar möts om ca två sekunder. Så jag slänger ut handen i höjd med Wikingssons skrev, med öppen handflata (jag tänker inte krama om paketet, bara vidröra). Men det är tydligen inte meningen att jag ska få hämnas på denne man, för HAN TAR ETT STEG ÅT SIDAN PRECIS NÄR VI MÖTS!!!!
 
Så istället för en rolig payback, snuddar jag endast hans hand och framstår nu inte för Dickhands som en rolig människa utan ett våpigt fån som går hem och skriver i sin rosa dagbok med hjärtan om hur hållit Wikingssons hand i sin.

Men du Wikingsson! Det var din kuk jag var ute efter!
Tredje gången gillt.....
/Lotta

Rimfrost, morgonsol och andra saker som gör mig glad

Tidigt imorse var det soligt och frostigt och det kom sån där härlig vinterrök ur munnen. Då blir man lika glad som av strumpbyxor som ser ut som tårtpapper. Nu är det dock molnigt men det gör inte så mycket.


Andra saker man blir glad av:


Rumskompisar som gjort frukost när man kommer hem från jobbet

Sitta i sängen med samma morgonrocksklädda rumskompisar och prata morgonprat

Pianoklink

Regn mitt i natten

Prata i telefon med någon man längtar efter

Mina fina nya skor

Ett riktigt tjockt duntäcke i en kall säng



Idag ska jag dansa på balettakkis och sjunga på kulturama. Det blir jag också glad av.
Ha en bra dag alla!
/L


Ingen tid

Stämningen i kvarterer skutan är på topp! Just nu har vi besök av en höstlovsfirande Klara Käll och senare i veckan kommer även Josefin Lindström som även hon har lov. Dessutom har Malin börjat sin tvåmånaderspraktik vilket betyder att hon kommer att stanna hos oss ett tag, woho! Jag tycker att det är jätteskönt att folk börjat leta sig hit, det är ganska många jag inte pratat med sedan studenten och som jag saknar väldigt mycket. Sen vi slutade skolan har, sorgligt nog, facebooks photofunktion varit min enda länk till människor jag förut träffade i stort sätt varje dag. Det har helt enkelt inte funnits tid att ses/höras på. Men denna vecka börjar jag jobba vid 14.00, så för en gångs skull kommer jag att ha massa förmiddagar att spendera med gamla vänner. YEHAA!

Kolla in flugan! Upptäckter som denna borde prisas av Nobel: 
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article3634804.ab

Oh! Blondinbella har börjat blogga igen. Major!

/ellablomman


Skit från 70talet

Ja, nu är vi tillbaka till senast något rengjordes grundligt i denna lägenhet. Nu talar vi inte om köksfläkten utan snarare något äckligare- badrummet. Avloppet är så igenbommat av skit (bajs?) och hår så att när duschen används så istället för att vattnet åker ner i avloppet så stiger vattner ur avloppet, spolar upp äcklig skit från säkert 70talet för att lämna det på golvet och sedan skölja ned det nya vattnet.

Denna morgon fick jag nog, jag såg det som min plikt att avlägsna denna avloppslukt från vårt hemska badrum. Jag började lite lätt med att ta en svamp och avlägsna diverse inte lika äckliga lager av ny smuts som satt sig på kakel, handfat, badkar och toalett. Inte så farligt med andra ord. Drar därefter ut badkaret för att mötas av en hemskt äcklig syn. Vårt svartvitrutiga golv är inte svartvitrutigt. Det är brunt. Alltså, skura skura skura och se till att golvet återfår sin riktiga färg samt plocka bort saker som jag fann där bakom, saker som inte ens är våra!!!!! Fotfil samt sugproppskrokar. JÄVLA BRUDJÄVLAR OCH TIDIGARE HYRESGÄSTER, VET NI INTE HUR MAN STÄDAR- FLYTTSTÄDAR! ÄCKLIGA MÄNNISKOR! MÅ NI MÖTAS AV EN LIKA ÄCKLIG SYN MÅNGA GÅNGER I ERA PATETISKA LIV!!!!
Sedan avlägsnade jag avloppsbrunnens lock, den lika brun, om inte brunare, än golvet. Diskar den tills dess rätta färg återfås nu glänser den vit. 
Sedan hämtade jag en ficklampa och lyser ner i avloppet, jag har aldrig sett något liknande. Jag har ingenting emot att sätta ner handen i det där och fiska upp olika hårstrån eller vad man kan tänkas hitta där nere i skiten. Det äckliga gör mig inget. Det som tar emot är skräcken för att en stor, fet avloppsspindel långsamt ska krypa ur det där hålet och stirra på mig argt för att sedan långsamt döda mig och äta mig till middag. Där är min skräck.
Alltså, jag vänder mig till Camilla, men camilla vägrar sätta ner sin hand i det hålet (förståeligt) och efter att ha rådslagit så kommer vi fram till att, efter att ha talat med hyresvärden och fått klartecken så är kausticksoda (stavas det så?) den bästa utvägen. Vi hoppas alltså på klartecken för detta. Vi fräter bort skiten.
I annat fall lämnar jag över ansvaret för avloppet till någon annan, icke spindelrädd, person.

Vårt hem börjar långsamt förvandlas till ett hem utan smuts från 70talet. Det känns bra.

alltärlikadant

Nu har jag sett det med egna ögon,
allt är likadant.

Idag har jag gjort Högskoleprovet på en av Stockholms många skolbyggnader. Det var som att stiga in i Karro, och lustigt nog var det precis Elins kommentar om den skola hon befann sig på som låg på andra sidan vattnet. I skolan har finns det samma människor. Det finns en Jakob: killen som kan spendera en lektion åt att rista in sina initialer, dom duktiga eleverna som spenderar sina lördagar i skolan för att servera kaffe och bulle åt kören och såklart dom "roliga" vars omåttligt roliga föreningsfoto "Innebandylaget" representeras av tre suspekta figurer.
Allting fanns.... även den syrebrist som liksom kännetecknar gymnasiet och sitter kvar i huvudet och dunkar.

Själva provet gick inte dåligt, det gick jättedåligt!
Nu ska jag slppna av

Gud

Jag är nästan så nervös att jag återigen skulle kunna skriva ett öppet brev till Gud och be om att det kommer gå bra ikväll. Jag är sjukt nervös alltså. Fjärilar i magen. Men som vi alla vet så gav Gud mig kalla handen när jag skrev mitt senaste brev, så jag får bara försöka göra mitt bästa och hoppas på att det går bra ändå.

Nog om det.

Morgonen har bestått av sjuka historier från Matilda och Lottas sida om deras gårdagkväll samt en promenad med Malin på mitt nya favoritplace (vilket resulterade i illaluktande svett från båda parter, denna odör har nu ersatts med schampo/syrénparfymdoft och jag känner mig lugn med det). Avslutas med lite eftermiddagstittande på Sex and the city filmen med gardinerna fördragna.

Det var väl allt for now, jag återkommer med en update om kvällen vare sig ni vill eller ej.
Jag vill avsluta detta inlägg med att tillägga att Lottas nya bäbisar är bland de vackraste jag sett. Jag ber ägaren fota och lägga in en bild här för alla att skåda.

Nu är det dags att ge mitt hår en omgång med plattången och borsta tänderna.
Vi hörs, gott folk.

Min nya favoritplats

Camilla och Josefin har introducerat mig för vad som nu är min nya favoritplats. Vi tog en promenad igår. Det såg ut som nedan.












lalalala löööning

Det sticker i fingrarna
Det springer myror i brallorna
Tankarna snurrar tusen gånger fortare i huvudet än vanligt
allt pga "den 25e smäller det"!

Förresten..! Igår då vi är påväg in på ett mycket omtalat cafe bland söderkids, så får vi syn på Superklasse, killen från femmans "Big in Japan". Hur som helst ter det sig så att vi hamnar i bakgrunden i Timo Räisinens reklamfilm för hans nya skiva (om vi förstod det rätt...). 
Nu ska jag försöka rita upp scenariot som följer för er:
Kameran+kameraman+superklasse står på gatan utanför cafet
Timo sitter inne på cafet, placerad vid fönstret, mimar med i låtarna som spelas från en spelare och gestikulerar yvigt
Lotta sitter bakom Timo, ovetandes om att de filmar, och gormar även hon med i coverspåren
Så om du ser hans reklam så titta lite extra i bakgrunden

Annars händer inte särskilt mycket... här hemma växer diskhögen som sedan förintas varpå den åter igen växer.


Den nakna sanningen

Jag grävde i en rumskamrats förflutna och se, se vad jag hittade!



Jag vet nog vad du har för gömt under ytan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(Tech noir outfit?)

Nervositet

Denna gång för att jag på lördag ska jobba och lära mig hur allt funkar på Wallmans salonger. Congratz och presenter till mig, ikväll ska vi fira och äta jättegod mat har jag bestämt!

Nervositet

Jag kan inte placera min nervositet, tankarna som just nu glider runt på ett bananskal i mitt huvud är "tänk om hon inte kommer ihåg att vi ska ses idag", "tänk om jag misssköter mig", "tänk om jag har valt hel fel kläder", "tänk om hon är superdryg och totaldissar mig". Ja, jag är nervös. Jag ska ju till Wallmans salonger idag, infinna mig där om 1 timme och 40 minuter. Jag är nervös.
Jag har nog bytt kläder 10 gånger, tänkt att svarta byxor ska jag ha men det går inte med svart tröja och svart hår för då kommer hon tro att jag är en svart och svår människa som inte kan prata med andra människor och då kommer jag inte att få jobbet. Jo, det är sant, så tänker jag.
Ändå sitter jag här nu med svarta byxor, svart tröja och svart hår. Måtte det gå vägen.

Ja, jag är så uppspelt och nervös över detta så jag planerade att åka hemifrån en timme innan, SLs hemsida talade om för mig att det skulle ta 5 minuter med tunnelbanan. Okej, jag får tänka om. Men jag vill ha marginal. Hon kanske lät stressad och typ..lite överlägsen i telefon? Det kanske är därför jag är så nervös. En upptagen kvinna som kanske inte ens kommer ihåg att hon ska träffa mig idag. Okej, jag vet att jag är rätt patetisk, men det är sant, mina tankar går i dessa banor.

Jag ska ta några djupa andetag nu, käka lite snabbnudlar och kolla på tv innan jag åker.

Och förresten, jag ska på intervju på samma jobb som Ella blomman jobbar på imorgon, det ska bli spännande.

Håll era tummar för mig, önska mig lycka till och skicka positiva tankar åt mitt håll, jag behöver det!

Vi hörs.


Knäsvag

Vid blotta tanken av att träna. Även knäsvag vid tanken på vad som kommer hända om jag inte tränar.
Om sju veckor ska jag alltså kickstarta min karriär som bräd&skidlärare med en veckas utbildning inom konsten att åka och lära ut hur man åker nedför en backe på två brädor.
Har insett vilken glidarsport snowboard är, som jag har ägnat mig åt de sista fem åren, och bävar som en bäver inför denna förmodligen muskelsmärtande upplevelse.

Men utfall är så trååååååååkiiiiiigt!
Och springa i trappor är också tråkigt. Så vad göra?

Jag har laddat upp genom att börja klämma ungefär dubbelt så mycket mat som jag brukar äta, för att musklerna ska byggas upp liksom. Men som Camilla så fint påpekade så hjälper det inte att jag äter som en häst om jag inte tränar. Jag går. Promenerar. Whatever. Springer också när andan faller på.

Men styrketräning? Boring. Jag ska åka på ren vilja.

http://branas.se
Här hittar ni mig i alla fall i vinter!

Rastlösheten



Oj oj oj, jag klättrar snart på väggarna.

Hatlista

1. Tågkompaniet
Man kan inte betala med kort på tågkompaniets tåg, för det är ju lite väl nytt och exotiskt att inte behöva ha med sig kontanter, eller hur??? Detta medför att jag fått en räkning hem på ynka 40 kronor som ska betalas in, men inget OCRnummer, så dom tycker väl jag ska skicka ett vykort med två fastklistrade selma-dollars.

2. Katrin vadhonnuheter (fd Schulman)
Det är möjligt att hon är världens trevligaste person (inte troligt med tanke på hur många människor som bor på denna jord) och faktiskt är smart. Men i såna fall har det aldrig visats på TV, så sluta låta Katrin vadhonnuheter visas i bild!

3. Ungar på musikbörsen som sabbar mitt flow
Sluta "stajla", gå hem och öva!
(med citationstecknena försökte undertecknad påvisa de bristande skillsen hos kidsen)

Så, listan är färdig. I övrigt är jag en väldigt nöjd och glad person och nu är alla matroser på plats i skutan.

Till havs!


musikens under

vetenskapen alltså.... det är ju underbart!
http://edition.cnn.com/2008/HEALTH/10/16/disco.song.health.ap/index.html

Skillsen

Yes, jag har övat mer på mina paint skills, fortfarande på en amatörmässig nivå men ändå något jag är stolt över!









Åh, såna jädra skills alltså.

p.s jag gick upp 8 idag. cred? ja. d.s

Rastlösheten

Rastlösheten resulterar i detta:





Ni kan räkna med fler i samma stil framöver.
Nu ska jag sysselsätta mig med lite smyckestillverkning.

på språng...

Tji fick jag... Trodde att jag skulle få stanna kvar i Stockholm ett tag och jobba, men nej. Nästa vecka är det Ost och vinmässa i Örebro så det är dit jag ska bege mig med teamet och sälja prenumerationer. Inte så speciellt spännande, men det ska bli skönt att träffa familjen och köra lite bil. För övrigt går det mycket bra med säljandet, jag håller ungefär samma nivå som de andra och jag lär mig nya saker hela tiden. Igår var vi och ett team till och käkade på Friday's på Östermalmstorg, trevligt!

Ikväll har Rebban gjort qinouasallad med mozzarella och avocado, cred till henne, jag sov. Nu ska jag baka bra som kompensation.

Hmm, högskoleprovet nästa lördag. Hur förbereder man sig?

//ellablomman


Oja



tillåt mig:
HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHA

för alla som vill se denna i sitt ursprung, vilket alla vill.
klicka härklicka på bilder och "Tech Noir Riddarkällaren" senaste gången och kolla på resten av bilderna. Gör det.

Lottas ursäkt är alltså tequila och jag tycker att vi alla godtar den ursäkten- speciellt vi som var där, men kolla länken och inse hur missanpassade vi var. Okej? Det är riktigt, riktigt, riktigt roligt!

Hujeda mig

Ja, känner ni inte att beskrivningarna nedan är ungefär lika med varandra?
Jag känner att jag redan börjar dras över to the dark side, vara butter och skälla på folk ska bli min vardag.

Det börjar här!!!! ELIN LUNDSTEDT!!!!!!!!!! Sluta klicka i "kom ihåg mig" på alla websidor från min dator!!!!!!! I'm going crazy!!!!!!! (Du är inte hemma, så jag kan inte skälla på dig, men jag kan skälla in person över middagen ikväll om du föredrar det? Let me know.)

Idag har jag köpt mycket fina saker, japp. Var glad om du får veta vad. Moahaha.

Nu ska jag gå och fundera ut vad jag ska laga till middag ikväll till mina tillgivna rester av detta kollektiv.

Vi hörz / Rebecca (also known as bäckVARD, alltså? Jag förstår inget.)


Rebeccas nya smeknamn

Innan det hunnit bli fel så kommer här lite information kring karaktären bakom Rebeccas nya smeknamn: "Bläckvard".

Bläckvard existerar i Svampbob Fyrkants värld. Hans fulla namn är Bläckvard Tentakel, eller på orginalspråket engelska "Squidward Tentacles".

Direkt från Wikipedia:

"Bläckvard Tentakel (Squidward Tentacles) är en bläckfisk som är sur på nästan allt och alla och trivs bäst hemma där han kan lyssna på samt spela klassik musik på sin klarinett. Bläckvard avskyr SvampBob. Han gillar inte när Svamp-Bob och Patrik Stjärna retas med honom (trots att detta oftast inte är avsikten). Bläckvard jobbar på samma snabbmatsrestaurang som Svamp-Bob.


Han är den i serien som framstår som mest vuxen i sitt sätt, om än väldigt överdrivet. Han betraktar sig som en stor konstnär som gör stora mästerverk med lätthet. Han har en ateljé med alla tavlor som han har målat, alla med samma motiv - Bläckvard själv. Han bär på en stor önskan att få hår. Bläckvards hus är en påsköstatys huvud med ögon som fönster och mun som dörr.


Bläckvard har en stor hängande falukorvslik näsa, röda rektangelformade pupiller, tättsittande ovalformade ögon, en brun tröja, fyra tentakler som används som två ben, sugkoppar under "händerna" och "fötterna" och inga fingrar, en grönaktig kropp och ett stort huvud. När han skrattar reagerar hans näsa som en ballong; när han andas inåt mellan skrattsalvorna, skrumpnar den ihop, och när han fortsätter skratta utvidgas den."

Såhär ser Bläckvard ut:


Tro nu inte att det är något elakt, eller oseriöst smeknamn. Smeknamnet passar väldigt bra på Rebecca, och som hon själv säger: "Ungefär en gång i halvåret brukar ett nytt unikt smeknamn dyka upp". Om du sedan hittar någon likhet mellan Bläckvard-orginalet till utseende eller personlighet med Bläckvard-kopian, så är det din egna personliga åsikt som upprättshavaren inte tar något ansvar för.
Dock så finner jag en vidare expedition inom detta område av intresse, och underlättar därför för den som tar vid där jag slutat, med en bild på Rebecca och en liten kort beskrivning (kom ihåg att beskrivningen är mycket tvivelaktig då den har påverkats av många yttre faktorer, jag kan inte göra en objektiv beskrivning...)

Detta är en bild på Bläckvard (kopian) aka Rebecca



Rebecca är 18 år och till könet kvinna. Hon är bosatt i Stockholm och bor tillsammans med tre andra tjejer som hon betraktar som sina vänner(?) och känner tillgivenhet till(?). Rebecca spelar cello och sjunger gärna med i musik, speciellt om hon samtidigt diskar. Ibland läser hon, helst Bertböcker, men sedan en tid tillbaka även Snabba Cash av Jens Lapidus, vars sommarprat hon uppskattade. Rebecca har en förkärlek till att hota folk som skrattar, med en kopp hett te (speciellt om offret har haft tidigare otrevliga upplevelser med tevatten) och skrattar gott då hon hör deras skräckslagna skrik. I övrigt är Rebecca en social och trevlig människa som är allergisk mot djur men gärna skulle vilja äga en guldfisk.


Vinklubben

Jag fick med en gång veta att det inte alls kallas Australian Wine Club, AWC.
"Näe Elin, det heter Vinklubben i folkmun"
"Okej!"
Så började min dag på SGS, dt blev dock mycket bättre när jag upptäckte att jag ska jobbba tillsammans med en gammal go örebro som jag är bekant med. De andra var också mycket trevliga och jag börjar mitt första säljpass nu klockan 14.30. Härliga tider! Föresten så är jag placerad i Örebro nästa vecka, ska stå på Krämaren och på Ost och Vinmässan och sälja. Nu ska jag gå och handla lite nya kleeeder.

//ellablomman


Börjar livet lösa sig?

Nja, det är väl att ta ut saker i förskott, och det ska man aldrig göra.
Meeeeen vad är det då jag syftar på?
Jo, den ständiga frågan om jobb.

Jag, Rebecca Hörk, ska på tisdag om en vecka klockan 15.00 infinna mig på Wallmans Salonger! Kom igen! Wallmans! Om jag blir totalratad och till intet gjord inför en massa människor så kommer jag ändå alltid att ha det med mig, att jag fick svar på min spontana ansökan (baserad på ett skämt av min mormor för övrigt) och att jag var där. Bara det är något jag kommer vara stolt över att ha åstadkommit!

I övrigt så är det efter denna helg nästan så att jag vill bannlysa godis från detta hem. Herregud, jag mår illa, jag har ångest, godis är ett djävulens påfund.
Nej, struktur på mitt liv vill jag ha. Det börjar med ett slut på godis samt en vettig dygnsrytm, därför ska Elin väcka mig i morgon bitti när hon drar och jobbar (lycka till), (jag garanterar för övrigt inte att jag går upp men kanske, det finns alltid en liten chans att mirakel sker.)

Nu ska jag lägga mig och fortsätta den långa vandringen mot slutet i Snabba Cash.

/Bläckvald? Rebecca, hur som helst.

p.s det regnade inte idag, det var sol, stärker det i stället mina chanser att bli en schlagersjungande discodrottning? Det bådar hur som helst inte gott. d.s

tisdag

Igår blev jag introducerad på mitt nya jobb som säljare. Jag är placerad i Australian Wine Club projketet vilket innebär att jag ska sälja vinprenumerationer till personer över 20 år. Det verkar mycket spännande och jag är sugen på att lära mig mera om olika vinsorter och leverantörer världen om. Nytta med nöje på jobbet, kan det bli bättre? Idag är jag dock ledig så jag har passat på att läsa på lite om SGS och AWC, men imorgon kör jag igång på riktigt med säljandet.

//ellablomman

HAHAHA

Lotta säger:

aaaa jag hittade ett könshår i min dator

Lotta säger:

JAG HAR INTE ENS DE4T!!!

Lotta säger:

rebecca fick ta boprt det'

Lotta säger:

vem har kukat min dator?

Malin// säger:

hahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahah

Malin// säger:

orkade inte med mer ha men gånga det där med 100000000

(OBS!OBS!OBS! rebecca tog bort håret med ett gammalt kvitto som hon hittade i min bokhylla. Nu ligger det i säkert förvar i ellablommans och min toalettpapperskorg, för att citera rebecca hörk)

observera även felstavningarna som den upprörda parten lade sig till med efter upptäckten


Confession

De hyrde High school musical 2. Elin och Camilla hyrde High school musical två.

Det värsta är att jag har sjunkit lägre än jag trodde var möjligt. Jag sjöng glatt med i låtarna. Karaokeversion. Camilla dansade. Lotta svor (med all rätt) och Elin skrattade.

Känner någon en exorcist? Jag tror nämligen att jag är besatt av något glittrigt monster som vill att jag ska börja sjunga schlager och dansa disco i rosa trikåer.

Jag gör som David Florin gjorde när han åkte raggarrundan - ber till Gud.

Gode Gud
Gör så att jag aldrig, aldrig någonsin börjar sjunga schlager och dansa disco i rosa trikåer.
Kan du även göra så det glittriga monstret i mig försvinner?
Jag vet att jag inte är en exemplarisk kvinna, men jag ber ju sällan om något.
Du får det dessutom som ett öppet brev för alla att skåda.
Har vi en deal?
Du kan väl ge mig något slags tecken? Om du går med på detta kan du väl exempelvis göra så det regnar i morgon?
Då skulle du även göra min vän Camilla glad, och henne vill man inte vara på avigan med.
Ha det bra så hörs vi imorgon.
Din...vän?
Rebecca Hörk

Amen.


Just nu

Just nu förbannar jag detta kollektiv. För andra gången på tre dagar så visas High school musical i detta hem.

Vad händer här näst? Ska vi hyra tvåan och trean också? Gå på High school musical on ice (finns det?), åka till diverse disney-butiker för att inhandla high school musical samlarföremål, gosedjur?

Rädda mig från denna galna vardag!

Vid liv ännu / Rebecca

Rosor åt de som tvättar mina trosor

Mina kära rumskompisar har dragit ett tungt lass idag som synes nedan. Medan jag har varit bakis i örebro och tagit farväl av, och kramat sönder min man som jag fått glädjas av i tre månader faktiskt - på pricken! - , har resten av besättningen på Skutan städat hela lägenheten, redekorerat den, OCH tvättat megamycket tvätt.

"70% av tvätten var dina trosor"
"Vi förvånades av hur många rosa pluttinuttiga trosor man kan äga"
"Lotta, det här kan ju vara de minsta trosor jag sett"

Var några av de bittra/moralkakiga repliker som yttrades av husmor Hörk under kvällen. Men med kärlek i blicken skall tilläggas. (och de minsta trosor jag hittade i högen tillhörde inte mig, utan el Blomma skall också tilläggas tillika understrykas).

Nu sprider sig lyckan i min kropp när jag tänker på morgondagen. Jag ska leka att jag är i en mycket exklusiv lingerie-shop och får shoppa så mycket jag vill. Sen ska jag ta alla mina nya, urtvättade, små, fladdriga, stora, mönstrade, enfärgade, utmanande, kyska, underbara trosor och bära dem från tvättkorgen till min byrå och känna en otrolig lycka och tacksamhet till de tre charlies angels jag bor med.

Banzai!
/L

Timetravel i Stockholm

Vi har lagt märke till en viss, vad vi vill kalla, "ovana" hos stockholmarna. Vi skulle vilja säga att "DE E NAJS" var ett uttryck som användes lite för flitigt i Örebro under perioden 2007-2008. Detta uttryck ligger hack i häl med stockholmarnas uttryck "sjukt fett". En stockholmare verkar ha svårt att särskilja ordet sjukt med fett. De används i 99,9%  av fallen i samma andetag utan mellanrum. Vi har länge undrat varför de säger såhär, vackert är det ju inte och det är två ord som är otroligt onödiga, i våra öron, för att förstärka något. Men! Idag tror vi att vi har funnit lösningen till detta mysterium.


Jag vet inte hur det gick till. Kanske var det Elins städnoja som spred sig till oss övriga, men vad det var som startade det hela spelar ingen större roll - men det ledde till att vi sprang runt i lägenheten och städade och städade och städade och städade. Smutsen verkade aldrig ta slut. Det var som att det spred sig och det blev bara smutsigare istället för att bli renare. Det var som att upptäcka helt nya rum. Det som befläckade så väl våra själar som våra kläder som mest, var spisfläkten. Den vackra och nödvändiga delen av vårt kök, var så insmort i fett att vi förmodligen gjorde en resa bak till 70-talets matfett.

Här är en bild på underverket:





Det som rinner är alltså fett som samlats under flera decennier. Här finns fett som lagat tusentals välsmakande rätter. Det är ganska lustigt att tänka på hur mycket skit som kan hänga kvar i något. Det var väl bara en tidsfråga innan fett från 1985 tillsatte sig 2000-talets mat.


Resten av lägenheten fick en stor makeover. Det blev väldigt hemtrevligt tillslut. Rebecca och Elin gjorde sig strålande i rollen som inredare.  Just nu har dock all torkyta belamrats av lakan, strumpor och andra halvtorra kläder - om det förstärker hemkänslan eller ej är nog en personlig fråga.

Det var allt för denna gången. Imorgon börjar Elin jobba. Kul för henne!

Som föregående talare

Nedan följer vad man skulle kunna kalla ledtrådar..




..och det hela började så lugnt med High school musical och hamburgers när jag och ella blomman bestämde oss för en mysig kväll. (Camo slöt upp efter dessa bilder, den bästa tiden. Eller?)

Fullmåne

Ikväll har vi beskådat Stockholms mest energiska fullmåne. Vi ser redan fram emot nästa möte!

Tack och godnatt
Rebecca
Elin
Camilla

Vuxenpoängen rullar in som de ska



Jag klarade det! Jag har tagit körtkort! Uppkörningen gick jättebra och min inspektör Gina var mycket trevlig och snälll. Jag fick i princip köra vart jag ville och jag var inte dummare än att jag körde på de ställen där jag övat mest, typ väster och city. Åh, jag är så otroligt glad och längtar tillbaka till Örebro så att jag kan köra ännu mera bil! Jippie!

I och med flytten till Stockholm och det avklarade körkortet har det rulliat in ganska många vuxenpoäng för min del. Det känns därför ganska skönt att Rebecca och jag hyrt två riktiga barnfilmer som vi ska titta på ikvälll; High School Musical och Jul i Kapernaum. Dessutom ska vi käka smågodis, läsk och hamburgare. Vi ska alltså ha ett välbehövligt barnkalas ikväll för imorgon ska vi även tvätta vilket innebär ytterliggare klirr i vuxenkassan.

//ellablomman


Två helt olika saker

När Rihanna släppte Take a bow så baktalade jag henne, jag nästan skrek ut till alla jag kunde komma i kontakt med att hon är en sån jävla hycklande skithög som först gör en låt som handlar om att det är så jäääävla synd om henne som är otrogen för att göra uppföljaren där det är så jääääävla synd om henne som blir bedragen. Ja, jag hatade henne, jag hatade låten. Jag hatade all jävla RnB som spelades på radiokanaler som Mix Megapol och Rix FM. Skitmusik! Tyckte jag.

Trodde jag.

När jag väl motvilligt erkände för Lotta att jag nog förresten tyckte att låten var bra så börjades det.
Camilla började jobba tidigt på morgonen, slet som ett djur på posten och utan att hon anade något så satte vi på Take a bow på repeat när vi vaknade och vräkte på med högsta volym och vi sjöng med sådan inlevelse så att man skulle kunna tro att det var någon av oss som blivit bedragen. Vi slet i våra kläder, vi sjöng till oss själva i spegeln, vi sjöng som värsta mariah carey! Och detta var bara den första perioden i mitt beroende...

Det har blivit värre..
i min ipod återfinns Usher, Rihanna, Timbaland, Ne yo, Chris Brown med flera.

Det är därför jag blir lika förvånad när jag kommer på mig själv med att ha en thing för rockkillar. Detta är ju helt olika kategorier, både när det kommer till människor och musik. Detta är något jag funderar över..vad tror ni? Vad är det attraktiva med rockkillar?

Nej, när man talar om trollen, Take a bow spelas för mig nu och kräver fokus.

Vi hörs.

HELLO

Nu har vi ny adress..
hehe

Ikväll ska vi titta på Idol och äta fruktsallad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ha en bra kväll (hoppas Loulou vinner)

RSS 2.0