Som en skänk från ovan

Jag hade planerat att ha en melankolisk vecka för att ladda upp inför Håkan Hellström, det går sådär. Vilket i och för sig kanske är bra, men man får nog ändå se det som ett misslyckande.

Idag så började jag som vanligt med att släpa mig upp ur sängen 0500 för att dra mig mot jobbet, det var tungt och jobbigt och äcklig snö som inte går att cykla i. Foten värkte och ögonen var halvöppna och det var mörkt.
Ni förstår att jag sakta men säkert började ge upp dagen redan nu och önskade att jag fick åka hem till min säng som skulle ta emot mig med öppna armar och låta mig somna om. Tänk om.
På jobbet började de sedvanliga uppgifterna som jag inte tänker gå in i detalj på men hacka och skiva och sånt. Jag och bossen gick runt och klagade på livet och över våra trötta huvuden men höll oss ändå vakna. Ur CDspelaren kom som vanligt ljudet av absolute rockclassics ballader innan vi gick över till absolute '90s när plötsligt!
Vad är det där..? Ja, det som ligger där på bänken..Vems skivor är det? Håkan Hellström? För sent för Edelweiss? Soundtrack of our lives?
Det var som en skänk från ovan, som om någon läst mina tankar och tänkt att tappra du, som släpar dig upp ur sängen 0500 för sjunde dagen i rad. Klart du ska ha något ljus i din vardag. Skivan sattes igång och halvvägs in i skivan kommer vår virriga (OBS! göteborgare) kökschef gående genom vårt kök.

Vad bra! Man kan bara lägga Håkan Hellström skivor här så spelas dom då!
Är det dina skivor?
Ja! Jag var så jäävla trött på den skiten ni spelar här varje morgon! Man måste ju vårda sitt arv, eller hur?

Åh vad den mannen gjorde min dag! Jag lyssnade och sjöng och mindes sommaren.

Säga vad man vill om melankoli, men denna vecka går i alla fall i Håkan Hellströms tecken.

P.S fyi så slog jag i huvudet tre gånger idag D.S

Dödlig fångst

Min pappa har ett favoritprogram, det är ett program som går på bästa sändningstid ett par kvällar i veckan på Discovery Chanel, programmet heter Deadliest Catch.
Det här programmet handlar om ett gäng olika båtar som fiskar krabbor. En timme. Ett par kvällar i veckan. Bästa sändningstid.
Det är lite som en kass dokusåpa, de bråkar lika mycket men de fiskar krabbor! WOW! 19 krabbor i buren! Det är rekord! 

Det bästa (läs: värsta, då resten av familjen tvingas se detta hemska program till underhållning när tillfälle ges) är att det inte bara har gjorts en säsong, inte två, inte, tre och inte heller fyra utan fem säsonger av det. Ett par kvällar i veckan. På bästa sändningstid. Som om det inte vore nog med detta så har det även gjorts ett "best of Deadliest Catch" som dykt upp i rutan lite nu och då. Min pappa vill se alla programmen varje vecka, för det är ju spännande, går inte att missa!

Kolla på klippet så förstår ni.

Alltså

Ibland undrar jag hur det ska gå för mig i livet.
Som ni ju vet, så är jag en otroligt klantig och osmidig människa. Händelser som går mellan att halka omkull på golvet inne på prisxtra och att slå huvudet i hyllor är vardagsmat för mig.
Just nu så har jag faktiskt följande åkommor på min kropp:
Ont i foten
Skärsår på vaden efter ett bråk med min nya rakhyvel
Blåmärke stort som ungefär ett glas i omkrets på andra vaden efter ett bråk med min säng som resulterade i att jag, ja, just det, tappade sängen på vaden.
Mina händer är fulla av små papercuts men man hittar ett fint sår efter en gurkskärare på mitt lillfinger
Ont i ryggen
Ont i axlarna
Ont i huvudet, kan bero på eventuellt slag mot hylla eller liknande som fördummade mig ytterligare.

Jag har dragit slutsatsen att den blonda hårfärgen för med sig en förbannelse och för varje steg jag tar mot den så blir jag dummare och mer klantig. Vad tror ni?

Att jag sen inte minns att jag skrev det senaste inlägget och att min chef lade följande kommentar i veckan:
"ja..vi vet ju redan att du är lite socialt missanpassad.."
Det får en att undra lite extra, eller hur?

to be continued


duuuuude

Alltså duuuude. Jag har fått extrajobb på HM, vad har du fått?
OBS! lägg märke till vampyrtänderna på bilden nedan, bäst ni passar er...

Ja, och ikväll var vi på bio. Ja, med BIO-cola och BIO-popcorn (Daniel trodde att det var biologisk cola och biologiska popcorn när vi sa så) och vi såg i taket lyser stjärnorna, den ligger på sjuhuuukt mycket plus.
Sen gick danny och ellablomman till Dovas och jag ska sova för en timme sen för jag ska jobba, men det gillar vi!


God natt.

Utekväll med hjärte-tema

Såhär roligt hade vi på Alla hjärtans dag. PARTY PARTY!



hihi

Jag känner mig lite busig, för jag tvättar mattor i båda tvättmaskinerna och jag vet inte om man får det..
..men jag har inte sett någon skylt..så jag tror man får det...

Nä fan, jag drar till jobbet nu. hejdå.

090217

Nu sitter jag på jobbet och ugglar lite ;) Skulle egentligen bara jobba natt denna vecka, men pga sjukdom måste jag jobba ett dagpass och ett kvällspass också. Inte så dumt även om jag gillar att jobba natt också.

Jag reseverade just två biljetter till Män som hatar kvinnor den 28/2 på Filmstaden i Örebro, det ska bli väldigt kul att se den eftersom jag, som alla andra, är fast i Salanderträsket. Filmen hade visst VIP-premiär  igår och kändisarna verkade gilla den, speciellt blondinbella som skrev att det var den bästa film som gjorts i Sverige någonsin. Ha, jag tycker att sådana överdrifter bara är kräknödiga! Ingenting kan vara det bästa som gjorts... Men, men, den är nog bra iallafall.

På torsdag kommer mormor och min kusin hit och hälsar på. Det ska bli jättekul men lite pinsamt också, jag tror att de förväntar sig att jag ska hitta överallt, men det gör jag ju såklart inte. Inne i city är jag helt lost, för många butiker med in- och utgångar åt olika gator och våningar. Dessutom är jag lite för fin i kanten för att plocka upp en stor, knölig turistkarta, hugah.

Jag beställde Six Feet Under säsong 4 i söndags och redan idag kan jag gå och hämta den på Västermalmsgallerian. Snacka om att CDON kan sina grejer!  Så nu är jag väldigt glad att jag inte jobbar inatt eftersom jag är hemskt sugen på att få veta om det blir Brenda och Nate igen eller om... Ja... Valthornskillen... Åh, ta mig till L.A nu!!!

/ellablomman


Dagen idag

Okej, jag vaknade av att jag drömt en mardröm om spöken ungefär en timma senare än jag planerat att gå upp och förbereda mig för dagens strapatser. Jag ska nämligen på arbetsintervju idag och har lite att stå i, framförallt välja outfit som kan vara det svåraste i detta fall.
Likförbannat så skyndar jag mig inte in i duschen för att bli fräsch och börja välja kläder, utan kokar kaffe på det absolut sista kaffet vi har.
Så nu sitter jag här och är överstressad med en blaskig kopp kaffe i handen och försöker hitta energi till skutans senaste, återupptäckta, musikaliska under.


Wish me luck.

Störningsmomentet

Åh. Rebecca har blivit så jobbig på senaste tiden, jag vet inte vad som har hänt men hon har börjat springa på toaletten i tid och otid. När vi kollar på tv kan hon inte längre vänta till reklamen utan måste springa iväg mitt i Top Model-utröstningen och slå en drill. Så himla jobbigt för mig och Daniel att bli störda mitt i spänningen, men det är nog egentligen Rebecca som tar mest skada. Hon har sett så trött och sliten ut den senaste tiden och jag tror inte det beror på att hon går upp jättetidigt varje morgon och har jobbat varje helg efter jul. Nä, stackarn vaknar minst 4 gånger i timmen för att hon, ja, är kissnödig. Även detta är hemskt störande då jag vaknar av hennes eviga spolande. Vi skutanmedlemar har diskuterat detta problem men kan inte komma på någon lösning på störningsmomentet, därför vänder vi oss till allmänheten:

Finns det någon därute som kan hjälpa Rebecca, alla tips och eventuella GÅVOR mottages med öppna armar.
/ellablomman

lady gaga

På mitt jobb brukar vi (då ingen vågar ta med fina och bra skivor dit) lyssna på diverse sent 90tal/ tidigt 2000tals absolute music/dance/summer/rockclassics/moviesongs etc. etc. skivor. Alldeles nyss så satt jag och kollade på top ten at ten ni vet på MTV? Då något slog mig, nämligen följande:



Till vänster har vi alltså Lady gaga ur videon pokerface och till höger omslaget till Absolute dance summer 2000.
Alltså, lady gagas mycket orginella look i denna video är sååååååå 2000. Vad tänkte hon? Att hon skulle vara nytänkande? Detta går fetbort, lady gaga, vi ser rakt igenom dig.

Så, nu ska jag duscha och sen till frissis för att fördummas ännumer.

/rebban with ze best minne evvah


Jesus

Jag sammanfattar gårdagen med ett herregud.
Kvällen slutade med att sju personer lekte hela havet stormar i vårt vardagsrum och in på småtimmarna så gick vi och lade oss, ovetandes om det straff som väntade oss några timmar senare.
Alla vaknar med major huvudvärk och fascination över vad som hände under natten. Vi kände oss nöjda med slutresultatet.
Idag har vi dock ätit pizza och sovit heeela dagen och vet ni vad det värsta är?
Vi hittar inte fjärrkontrollen till tvn.
Alltså det tvtittande som väntar mig efter detta inlägg kommer präglas av ett motionspass när man måste fram och tillbaka till tvn för att byta kanal.


Jag ska aldrig mer dricka alkohol, är det någon som har hört den förut?

pre

OoooOOoOOoOooooo eurohitsskivan spelas på högsta volym, dannyboy har äntligen dragit sig in i duschen, elin står i badrummet och fixar sminket, jag har godisrosa läppstift och livet är faaaaaaaaaab tycker vi i skutan.
Drinkarna mixas av juicer av alla dess slag, tranbär, apeslin, ananas etc. etc. xidern på kylning och vinet är uppkorkat (mamma, oroa dig inte, din dotter vet hur man dricker) och kvällen närmar sig med stormsteg.


Vi ses. kanske ikväll. kanske imorgon. kanske aldrig.

/rebban with ze candylipz


Kryptiskt

Om gårdagen innehöll otur så är dagen idag istället fylld med lycka och välmående. 14.44 kom Daniel in till mig och undrade när systemet stänger. PANIK det stänger ju klockan 15! Men vi hann, såklart, vi har flyt. Jag tror på denna lördag och att den kommer att bringa stor tur till var och en i skutan. Höhö. Om det mot förmodan inte skulle vara så spelar det ingen roll, vi är så duktiga på att ta hand om varandra här och vi skrattar mycket tillsammans. Det är bra, speciellt idag när alla springer runt med rosor i hand och blick. Men nej, det kommer att bli bra! Myyyyyyyyyz.


5an kom!

Elin har rätt. Hon är bra klok. Såååå...
Slå upp någon av oss i din lilla telefonbok och slå en pling, eller ett sms om du inte vågar ringa (meeees) så ska vi med glädje bjuda dig på potatisgratäng. (Erbjudandet gäller endast dig som är singel)  



Vi har fryst chokladkaka i frysen om det hjälper..


the båtten is nådd..?


<3 i skutan

Som Rebecca skrev tidigare har vi inte ätit speciellt mycket bra mat i skutan denna vecka. Daniel lagade i och för sig en jättegod linsgryta med ris igår men det är typ det enda i matväg som fixats på fem dagar, illa!!! Imorgon har vi bestämt att vi ska äta potatisgratäng iallafall. Mums! Något måste man ju ha på självaste alla hjärtans dag. 3 olyckliga singlar som trycker i sig ost, grädde och vitlöksdränkt potatis, en mycket vacker syn! Vill du vara med föresten? Vi mottager alla slags dejter med öppna armar. Ring! Ring eeeeh! Snääääääälla...

(Oh vad jag skulle vilja illustrera denna bön med puppyeyes a la Rebban och Leo, men min sladd till mobilen är försvunnen)


Man lär sig något nytt och viktigt varje dag




Vi var ju på inspelning av singing bee i veckan och det var mycket trevligt; gratis muffins, fakeapplåder och falsksång. Jag kunde dra en enda glättig lärdom av denna spacklade kväll, kameran lägger på 10 kilo! Hanna Hedlund, programledaren, var jättesmal i verkligheten fast hon på TV ser ut att vara ganska mullig. Tankvärt.


Sunkhak - absolut inget att skämmas för?

Kändes lagom kul att läsa metro idag, de har gjort en slags sammanställning av olika sunkhak i Stockholm och jag kan utan vidare konstatera att jag nog besökt dem alla. Det är väl i och för sig inte så hemskt, men det är de ENDA ställen jag varit på vilket inte känns överdrivet kul. Vi kan börja med Carmen. Carmen ligger på söder och beskrivs i metro som ett ställe man går till som inflyttad stockholmare om man är för cool för sin gamla hemstad men ännu för lantis för Stureplan. Yeah, thats me! Sen så har vi ju Dovas som faktiskt bara ligger ett stenkast från vår lägenhet. Medelåldern på Dovas kl 13.15 är 80+ och stammisen HETER Limpan. Herregud, det var ju där Daniel och jag njöt av blaskiga kaffedrinkar samtidigt som vi var grymt nöjda med att komma in någonstans överhuvudtaget. Herregud, igen Jag hoppas verkligen att mitt uteliv får sig ett rejält uppsving när jag fyller 20...

Idagidagidagdagdag

Den senaste tiden har det varit lite turbulens kring bloggen, både malin och daniel har varit sugna på att sno lösenordet för att sedan kunna sprida elaka rykten om rebecca. Jag har dock inte varit speciellt inblandad i "bloggkriget" men påverkats på så sätt att jag inte haft det nya lösenordet som rebban bytte under kaosartade förhållanden, därav uteblivna inlägg.

Jag googlade FUL och detta var min första träff.
Jag googlade FUL och detta var min första träff


Summering

Den senaste tiden har präglats av jobb för alla i skutan. All day everyday nästan. Men som en liten vardagslyx sådär så hade Daniel anmält oss till att sitta i publiken på, tro det eller ej, Singning bee igår. Så håll nu utkik efter oss när det kommer på tv, rätt vad det är så dyker vi upp i rutan där vi antagligen sitter och ser onaturligt väluppfostrade ut i kombination med att vi försöker se snygga ut.

Annars skulle jag summera veckan i skutan som följer:
Rörmokaren var här igår, det luktar med andra ord inte avlopp längre. (Vilket ni som varit i/ känner oss vet är helt fucking otroligt!)
Jag har bytt rum, det känns bra. Ni är alla hjärtligt välkomna att hälsa på i mitt rum, som har dörr.
Vi har ingen mat hemma och inga pengar vilket typ betyder att vi inte har ätit någon middag på hela denna vecka, i alla fall ingen riktig mat utan typ scones.
Vi ska på Ace och dricka oss alla hjärtans glada på lördag.
Och jag åt kumquat idag för första gången och det var surt.

Det är så kul vi har det nu för tiden!
Jo, en liten fråga. Mina läppar är förstörda, de vill inte leva längre verkar det som. Så jag tänkte bara höra om någon där ute har något tips på hur man åtgärdar torra läppar utan att behöva skära bort dom och ersätta dom med ett par nya? Någon?


Jaha

Dagen började med att jag slet ihjäl mig på jobbet, jag sprang, hackade, klippte, pusslade, städade etc. precis hela tiden. Inte en stund utan syssla, mina axlar skrek på hjälp när jag halv två kilade hemåt. Benen gnällde, axlarna skrek och ögonen i kors när jag kommer innanför dörren och lägenheten fylls av min högljudda (läs: men älskade) familj som skickar mig direkt in i duchen för att sedan åka ut på äventyr. Tre timmar senare drack jag en kaffe på ett café och insåg att jag är ett vandrande lik.

Daniel är bakis och instängd i sitt mörka rum, på ungefär samma humör som mig skulle jag tippa och Elin sitter på tåget påväg hem till Stockis.

Nu ska jag följa min intelligente roomies exempel och först dö, sen stänga in mig i mitt rum för att kremeras.
Det skulle vara en lättnad att kremeras nu.
Så tungt är mitt huvud.

En tribute

Ett litet inlägg tillägnat dannyboy, boende i skutan som ej ännu bloggdebuterat, och malin som alla vet vem det är.

Update

Hahahah, hör mig, hahahahaha.
Nu är det bara att installera Windows.
Hahahahahahaha!
Det tog två samtal med den tekniska supporten, ett på 10 min och en halvtimme senare ett på 42 minuter!
BARA!
hahahaha!

Alltså

Tjugo över nio i morse ringde det i lilla telefonen. Min hårddisk var påväg upp för trapporna! Nu har jag skruvat i den i datorn och det är en liten lampa som blinkar blått och rött om vartannat.
Man skulle kunna tro att jag i detta läge blev så glad att jag satte mig för att installera Windows igen, men jag somnade i soffan.
Nu, en och en halv timme senare så sitter jag med en kopp kaffe i handen och förbereder mig mentalt för att våga trycka på "on" knappen. Det kräver förberedelse. Jag känner att jag måste vara i rätt sinneslag för detta. Den stora fråga som springer omkring och ger mig huvudvärk just nu är alltså. ska jag lyssna på A Camp eller Hello Saferide när jag sätter klorna i komputatoren?

Jag känner mig ungefär så här engagerad i huvudet:


Botten upp till kaffet så hoppas vi på energi

Utan internet är man isolerad

Lägesrapport:

Ja, var ska man börja? Vi kan börja med att berätta att vårt internet har svikit oss och hatat oss sen i söndags. Det. Går. Inte. Att. Ansluta. Både myself och Elin försökte med god min att ringa till Com Hem som nog hatade oss lika mycket som vårt modem gör då den lille jäveln jag fick prata med gav mig ett spydigt "Vi får väl hoppas att dom fixar det under dan, då." Och detta var i förrgår. Still no sign av internet.
Men hon bloggar ju nu..tänker ni då. Ja, som tur är så har vi en roommate som praktiserar på pr byrå. Denna pr byrå hade en gång en kund som sålde mobila bredband. Dannyboy tog med ett hem tills vidare. Tack sa vi för det.

Nr två på listan handlar också om datorer. Nämligen min egen lilla rosa, vackra sak. Som har crashat. Också i söndags. Jag stängde av den och sen ville den inte starta på två dagar, men hör på detta! Den tredje dagen startade den och lyste glatt med ett par ord uppe i vänstra hörnet. Det stod inte vad som helst ska jag tala om för er utan (jag förstod inte vad de andra orden betydde så jag struntar i dom) ERROR!
Idag tog jag tag i detta problem. Det känns skönt att kunna säga bra saker om Dells tekniska support. Jag satt där som ett frågetecken och började konversationen med att säga "Hej. Jag heter Rebecca och min dator har crashat. Jag behöver hjälp."
Denne gode själ jag fick prata med satt tålmodigt och hjälpte mig med saker som jag verkligen inte förstod, exempelvis att skruva ut hårddisken ur datorn. Men han var tålmodig och snäll och därför så ska jag med glädje ge honom högsta betyg på den enkät han bad mig fylla i. Så, med hans tekniska hjälp och efter en tid i telefonen så kom han fram till att det är något fel på hårddisken, allting har raderats och imorgon kommer det nog en snäll person som ska ge mig en ny hårddisk. Jaha, vad gör man? Tackar för hjälpen och börjar om från början.
 
Nu, efter en lång tid, har jag även ringt hyresvärden och tro det eller ej, men rörmokaren kommer inom en kort tid till oss för att, äntligen, rensa avloppet. Härligt va.

Ja, det var typ en update av de senaste dagarna.
...och jag skickar en tanke till camilla som jag för övrigt tycker ska komma hit snart.

hej

RSS 2.0