Vad är det som händer..

..undrar man ju.
Jag har absolut inget att blogga om, en liten svacka kanske man kan kalla det.

Men jag kan berätta att jag på måndag kommer att ha en fin, rosa cykel att cykla till jobbet på. Det är ju nåt i alla fall.

Lite seg...

Det blir ju aldrig som man tänkt sig, men vi hade roligt över all förväntan. Tack vare Daniels lätsamma sinne blev det full fart och party hela natten lång. Tack för det!

På tisdag åker jag till Örebro för att hälsa på familjen och leka med Hugo. Jag saknar dem allihop!

/ellablomman


Staden har feber ikväll

Då var det fredag igen, närmare bestämt lönefredag! Vad som helst kan hända ikväll, jag har inga direkta planer. En sak är dock MYCKET säker, jag tänker inte gå ut och klubba. Anledningarna är två och mycket enkla, för det första är det 20 överallt och för det andra är det örebroare här och spelar skivor. Känns ganska ovärt att gå till ett ställe där allt ändå kommer att osa/stinka Satin. Ska jag gå ut i Stockholm vill jag gå ut i riktiga Stockholm och inte till ett wannabe-örebro-pop-fräs. Ha en kul kväll!

(Jag må vara lite kaxig, men det blir mycket roligare att blogga då)

/ellablomman

Paltkoma

Männen är ute på diverse viktigheter, så jag och Elin unnade oss en tjejkväll med supergod mat.

Menyn löd som följer:
Sallad på potatis, sallad, sugar snaps, pumpafrön, solrosfrön, småtomater och avocado. Till detta en pestodressing.
Marinerade och stekta champinjoner.
Ungsstekta tortillabröd med mozarella och pesto.
Halloumiost.

Efter detta uppräknande av mat så känner jag mig som den lite lätt panikslagna rösten i Du är vad du äter.
Vi avslutar det hela med att kolla på Generation fett och ha dåligt samvete över vårt frosseri.

Men vi tycker att det är okej, ibland.

Nu ska vi sno Daniels goda gröna te och få fart på antioxidanterna ska ni se!


Seriös bildserie

Jag är uttråkad, så jag tänkte visa hur det inte ser ut i skutan nu.







Snarare..



Trött och trist och tvätt och tråkväder med regn och mörker.
CAN'T TAKE IT NO MOOOOOOREEEEEEEEE ge mig vår nu tack.

REDHEAD



Om någon ber dig att strikea en pose som mig, gör då som ovan.
Känner jag Elin rätt kommer snart en bildserie där jag, så oväntat, har precis samma min på alla bilder.

Vad jag ville åstadkomma med att ta denna mycket egocentriska bild (eller lite halvt egocentriska kanske, Elin är ju med i hörnet) var att jag ville visa mina nya vackra rödblonda hårfärg, jag vet att ljuset suxx och håret inte gör sin rätt i det, men kom igen! Erkänn, jag är ju snygg i alla fall!

Om en månad fortsätter resan mot det blonda och så småningom så ska ni få se hur detta hår ser ut i dagsljus, vare sig ni vill eller ej!

To be continued...

Bildserie á la SERIÖS partypose



Camilla, Karin, Camilla, Elin och Lotta

Bildserie á la closeup

De kommande dagarna tänker jag publicera lite roliga och söta bilder på mina vänner som jag tagit med min mobilkamera. Ett nytt tema varje gång. Enjoy!




Smickrande bilder på: Malin, Elin, Rebecca och Camilla. De togs någongång i februari/mars/april 2008 under en fika i Örebro.

Näjavetinteriktigt

Jag har åkt, och håll i er, skridskor, idag! Shit, säger jag. Jag har inte åkt skridskor på säkert två år. Jag var Bambi på hal is men det var fantastiskt kul, bortsett från alla hemska mellanstadiebarn som hade idrottslektion där jag och anna skulle åka. Killarna var precis som man minns sina egna klasskamrater från förr, de "stajlade" och sprutade snö på mig och Anna. "Vilket arselhål!!!!!!!" Blev en återkommande mening under den timmen vi åkte, sen gav vi upp med löftet att återkomma en annan dag, en etermiddag då det förhoppningsvis inte är lika mycket pubertala pojkar runt oss.
Anna fotade hela denna timme med glädje, så rätt vad det är kanske det dyker upp ett antal bilder på oss som försöker hålla oss levande bland dessa hemska barn.

Och imorgon blir mitt hår ännu ett snäpp ljusare, jag är excited!

Nu ska jag duscha bort min äckliga svett-blöt snö-fett-mat-bacon-prinskorv-grönsaker-frukt-doft och hitta något rent att ha på mig. Så kanske någn vill ha med mig och göra sen!

P.s jag tror att jag rekomenderar (bortsett från Ane Bruns Sketches-album som är bäst) Hello Saferides senaste, det verkar nämligen rätt lovande! D.s

Såatteh

Ja, jag har hört att helgen i skutan blivit hård. Jag ska göra mitt bästa för att svepa in som en frisk fläkt och byta ut alkoholstanken mot parfym. Tänk er mig lite som en flygande älva som strör blomblad över golvet. Vad tror ni om det?

Först ska jag grunda med lite sushi och en promenad. 
Sen ska jag, med tillåtelse ofcourse, inspektera det mest uppstyrda rummet i huset (har jag hört), Daniels. Det ska bli sjuHUKT spännande. Looking forward to it. 

Ja, men det var väl allt for now. Om min mor bara kunde komma hem så jag får stilla min hunger.

Ciao

Lägesrapport kv.Skutan 15.00

Daniel Larsson har äntligen anlänt till kvarteret skutan. För att lära känna varandra började vi med några enkla, men ack så krågliga, sammarbetsövningnar nämligen att  bygga ihop IKEAmöbler! Det gick kanon sånär som på några skruvar om inte riktigt ville komma på plats. 

Efter bara några timmar vågar jag säga att jag tror att vi kommer få det finfint ihop Rebecca, Chrille, Daniel och jag! Just nu sysslar vi med det vi alla kan bäst, Chrille lagar mat, jag bloggar och Daniel trixar lite med sina kläder. Rebban är i Örebro. Ikväll ska vi ha fest med lite gamla örebroare som, precis som vi, flyttat till Stockholm.

/ellablomman


Jaha?

Jag är inte en rädd människa.
Men i morse blev jag fanimej skraj ska jag säga er.

Igår när jag kom till jobbet och stod och väntade på hissen såg jag en man i permobil (det är viktigt att veta att han sitter i permobil inför framtida självförsvar) precis utanför dörren på gatan, det såg ut som om han också var på väg in men jag reflekterade inte så mycket varken över vad han gjorde där klockan 6 på morgonen när jag aldrig sett honom förut i mitt liv eller över att det faktiskt är ett trappsteg för att komma in och det skulle ju bli lite svårt för honom att ta sig in utan hjälp.

Imorse. I morse körde den här lilla mannen i permobilen förbi mig på St eriksgatan när jag var påväg till jobbet, jag tänkte att han ska väl säkert in i samma port som mig idag också och det var för tidigt för att vara trevlig så jag saktade ner och hade honom hela tiden kanske 20 meter framför mig.
Nu är det så att när man går in personalingången till mitt jobb så ligger den på en, man kan väl kanske kalla det för bakgata, där det på morgonen är kolsvart och inte en person inom synhåll. När jag svänger in på den här gatan så ser jag inte den här mannen längre och tänker att skönt, då har han väl tagit sig in redan. Men nog fan så sitter han i sin lilla permobil i skuggorna högst upp på gatan och tittar på mig. Rädd som ett as så nästan springer jag in och upp för trapporna och vågar inte andas ut innan jag anslutit mig till mina kollegor.
Jag vet naturligtvis att detta inte behöver vara något att oroa sig över, men detta var alldeles för läskigt för att strunta i.
Så jag har utarbetat diverse strategier för att undvika honom. Börjar med att börja jobba en timme tidigare imorgon och möter upp min kollega halvvägs.

Min fråga är alltså, vad gör man mot en man i permobil om han kommer i närheten? Slår man honom? Springer man? Vad fan gör man?

Help me out here, jag är rädd för fan. Rädd för en liten man i permobil som sitter i skuggorna. Usch!

Jag vill haaaa...

Jag vill:

-Köra bil och lyssna på hög musik
-Pussa på Hugo
-Köpa ett träningskort på Friskis&Svettis
-Få lön NU
-Att det blir helg imorgon
-Ha ett Six Feet Under-maraton

/ellablomman


Weekend

Underbar.


Hallå, världen?

Som ni alla vet har jag ett, för det mesta, stilla stående jobb. 3,5 timma per dag där jag står och stirrrar ut i lobbyn på hotellet och hoppas att det snart kommer någon som jag kan tala med, vara trevlig mot, hälsa välkommen. Jag är ett proffs, jag har alltid ett leende på läpparna, skrattar år gästernas skämt, ser dem i ögonen och önskar dem varmt välkomna. När de sedan ätit färdigt och är mätta och belåtna så ser jag på dem igen, säger hej då och ibland så slänger jag även in ett "ha en bra dag!". Det skulle jag kalla proffsigt.
Nu är det så här att när man står 3,5 timma per dag på ett hotell som kan ta 400 gäster och det är 30 gäster som ska komma och äta frukost så är det inte speciellt roligt att stå där i kylan (ja, det kommer in kall is-luft utifrån varje gång dörrarna öppnas). Detta var fallet i förrgår och igår,  som plåster på såren så fick jag en korsordstidning av en snäll receptionist. Jag hade den lite fint liggandes vid sidan av mina gästlistor och skrev ett ord här och där när jag såg något bra. Men så fort jag hörde dörrarna öppnas eller jag hörde så mycket som något som skulle kunna vara steg från en levande själ så tittade jag upp och satte på mitt allra finaste servicemind smile.
Idag kom restaurangchefen till mig och sa att jag inte får ha den framme, en gäst hade klagat.
Tack och hej till min fina korsordstidning. Hej till koncentration på kyla och vad som skulle kunna resultera i sömn.
Men jag är inte bitter, ser det illa ut så gör det, så nu undrar jag: Är det någon som har förslag på vad jag kan göra nu?

Ikväll kommer Matilda hit, vi ska äta mat och snacka skit. Det ser jag fram emot.
I morgon kommer Camilla och då blir allt bra, som vanligt för en dag eller så. Jag längtar!!!!!!!!!!!!

jag kunde inte bry mig mindre

Puh, i denna snabba värld är det svårt att hänga med och veta vad som är rätt för dagen, Vilka skor är mest rätt? Vilken skiva är nyast, tuffast och creddigast? Är det okej med fuskpäls eller drickyoghurt? Som tröst på mina förvirrade sår känner jag iallafall igen och har lyssnat på de flesta band som nominerats till Grammis 2009. OH MY GOD, JAG KUNDE INTE BRY MIG MINDRE! Varför denna irritation, jag vet inte.

På fredag kommer Camo och rullar tunga. Fint!

/ellablomman

rökfritt åre!

Godag alla i söder!
jag har nu bestämt mig för att köra ett litet gästinlägg från åre!
det har nu gått en halv månad sen min tid i stockholm och det har faktiskt blivit mycket bra fast jag saknar skutan med dess medlemar!

jag måste också berätta att jag sedan nyår inta har rökt någon cigarett!!! helt rökfri!
jag kommer få överleva min 50 års dag!!!

ha ett bra liv! kommer tillbaka i maj!
 vill även hälsa crille o daniel välkommna till kollektivet!


snöyra

I och med mitt nya RIKTIGA jobb kommer jag att ha råd med lite resor framöver, planerar att åka och hälsa på Lotta i Branäs och kanske även Matilda i Budapest om allt klaffar. Det kan bli en kulkul vår!

Vi har fått önskemål om att visa lite fler bilder i bloggen och jag kontrar med: Det kommer!

Den 17 januari flyttar Daniel in i skutan. Ska bli spännande eftersom jag inte träffat honom än, han har dock gjort ett mycket gott intryck genom en del facebookmeddelanden och dessutom ska han ha med sig TVÅ byråer! Jippie!


/ellablomman


De båda seglar i en låda

Idag tog jag mina nästan sista pengar och köpte en låda, den är från Granit och är brun och mina stumpor har flyttat dit. Jag känner mig nöjd med den investeringen.

Jag har även rensat bort saker ur lådor, satt in viktiga papper i pärmar, möblerat om mitt rum och nu ligger jag i min säng, är trött och lyssnar på rock klassiker, min bästaste radiokanal.

Om man skulle ta en tupplur?

Alltså

Jag hade skrivit ett långt och bildligt beskrivet inlägg om nyårsafton 08-09. Jag hade beskrivit alkoholen som flödade (mest genom mina och johans ådror, jag vet, jag vet.) och om camilla som skämdes. Men i och med att blogg.se fuckade up så tog jag i protest bort det när det två dagar senare publicerades. Så ni får vara ovetandes, helt enkelt.

Annars går ju 2009 framåt och präglas av bra attityder, trevliga samtal och icke att förglömma Chrilles fantastiskt goda mat i alla olika färger och former i skutan. Idag har jag och Elin dessutom tagit ett steg framåt i vårt sätt att socialisera oss med Stockholm genom att ta en dunderlång fika med vår vackra vackra Matilda Rosén. Detta möte präglades också av trevliga samtal och dessutom gott gott kaffe. Det går bra nu.

Den 17e flyttar även Daniel in, det kommer bli fantastiskt det här.

Nu ska jag äta after eight.

puss

RSS 2.0