Snus(k)


..Och sen bjöds det upp till vals.
...och sen.. sen blev det solnedgång..
och sen...sen lå vi me varrann...

Fredhäll



Vi hade picknick på en stenhäll idag. I solen. Solen.

hemma hos

vi ska ha ett hemma hos reportage uppe snart
än så länge har vi bara en bild på utsidan av vårat lilla hus


God Morgon

Min morgon präglas av en kaffe, sol och:


13:43

Rebecca står i duschen, Elin rusade nyss ut genom dörren påväg till saxen som ska rädda luggen och P3 spelar tre från Salem al Fakir. Ute i köket brygger kaffekokaren premiärkaffet Zoega Intense. Rebecca kom från jobbet med kaffe i en påse stor som en 300 grams chipspåse. Solen skiner nördigt mycket. Snart ska vi ut och glassa. Men först....

Varför man inte leker beer pong.

Den 27/3 och vem har födelsedag? Ingen mindre än Jakob Holmin-Fridell. Det var en uppstyrd tillställning med en mycket avancerad inbjudningslista, gratis öl (eller hur var det, Jakob?), tuppakaka, chips, trevligt sällskap och sist men absolut inte minst: Beer Pong. 
Klockan 18 eller straxt efter så befann jag mig som första gäst i denne unge mans residens där han med glädje och sprallighet visar mig hur Beer Pong går till. För att jag inte orkar beskriva hur leken går till så får ni en länk här: http://www.youtube.com/watch?v=8oIZ9bZoi3c så ni sjävla kan bevittna, vad nog Jakob skulle vilja kalla det idag, denna djävulslek.

Jakob var kanonfull innan gästerna ens börjat ramla in.
Men det hela slutar inte här.
Någonstans i de första berusande ögonblicken tar han fram en kortlek och skriker att det är dags för ölspel!
De två plattor den unge mannen inhandlat nervöst men mycket modigt och lagligt på systemet tidigare under dagen började sina och trots hans försök att påpeka till folk att "lägga en femma i glaset för varje öl" så blev idén bara sämre och sämre ju mer vår vän drack. Det började droppas mer och mer "Men ta en öl, det är gratis, fan!" och färre och färre krav på femmor.  
Mer och mer högljudda rop och slag i bord började komma fram, nästan djuriska vrål efter att ha svept en öl eller två likaså och fler och fler tag kring huvudet som skulle kunna liknas vid "Näe, Markus! Lyft inte Lillhenke i öronen! Ta om hela huvudet istället" fick jag erfara (ja, samt att agera mänsklig sköld i snöbollskrig, fastna i x antal bensaxar, bli beskylld för att ha förstört ett räcke i nobeltunneln, få en snöboll på näsan, tokförlora i beer pong och därav få ta emot spydiga kommentarer hela kvällen och diverse klimpen-liknande hårbottengnugg är ju bara ett urval som bör läggas till listan).

Efter detta bar det av mot Satin och någonstans på vägen tappade jag bort Jakob, jag vet inte var han tog vägen, kan vara så att han bara hamnade på efterkälken men det kan likaväl vara så att han var med om något Kenny Starfighter-liknande äventyr.
Men han fyllde ju 20, så något kul ska han väl ha, pojkvaskern! 




Varför är himlen inte grön?

Varför slog jag in pinkoden till mitt visakort fel tre gånger inom loppet av en minut?
För att jag är jävligt dum antagligen..eller kanske lite stressad..och så är jag ju blond.

Örebro är ungefär lika snöigt och kallt som väntat, men sjukdomen håller på att försvinna och det var ju en del av mitt mission. Jag har däremot hört att skutan drabbats av vattkoppor och vill därför lämna det glädjande beskedet till Elin (som ville se Beck) att du kan sjuka dig till Van Veeteren kl 21.00 på söndag kväll.

Jag har en minor crush på Mick Jagger (tidigt åttiotal) och kommer förhoppningsvis träffa många glada ansikten imorgon när Jakobs hem kommer att ockuperas av diverse födelsedagsfirare. Ser fram emot detta event.

Det var väl ungefär det jag hade att säga och jag skulle vilja avsluta med ett glädjerop över att:

LOTTA AGGEBORN KOMMER SNART HEM OCH JAG LÄNGTAR LÄNGTAR OCH LÄNGTAR TILL TUSEN OCH TUSEN OCH STJÄRNSTOPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Jungfru Marie bebådelsedag

Jag har blivit upplyst om att Elin inte äger något våffeljärn, det gör inte jag heller men som tur är gör mina föräldrar det. Så det här Elin, det är tillägnat dig!
våffelfamiljen
övre raden f.v. Jordgubb, Jordgubb, Svartvinbär, Ischokladglass, Ischokladglass
nedre raden f.v. Svartvinbär Svartvinbär, Svartvinbär, Ischokladglass, Ischokladglass


Å

GOTT

ÄRE

KOM HIT SÅ FÅR DU SMAKA!

sommaren i city



har ni hört de fantastiska nyheterna?
i sommar ska vi bada i solsken och vi ska göra det tillsammans

Sjukdomen

Ja, när det börjar bli vår så går jag och blir sjuk.
Lördag morgon vaknade jag med lite ont i halsen, aj aj. Söndag morgon ville jag dö när jag gick till jobbet. Ingen fokus och framtungt huvud, bihålorna var fyllda av, vad som kändes som, tre år gammalt snor (ursäkta den äckliga synen ni kanske fick där).
Firade eftermiddagen med att sova fram till kvällen och firar denna morgon med att vara hemma från jobbet.
Var gick det snett? Jag brukar inte mesa, men fa-an vad jag har känt mig sjuk. Typ som en man, skulle jag kunna tänka mig.
Det tråkigaste av allt är att Maria lyckades passa in att vara här precis när jag blev sjuk. Fredag-tisdag. Stackaren. Även om jag verkligen, verkligen, uppskattar hennes sällskap!

Ja, men så är det, livet är inte rättvist.

punkt.

Med åldern förväntas man fatta kloka beslut

Åh, vad ska man bli när man när man blir stor egentligen? Det finns så mycket att välja på, utbildningar, skolor och inriktningar. Vad passar mig? Det är en sak att plugga, men en helt annan när man kommer ut i arbetslivet och man kan ju undra om yrket känns rätt när man tar examen vid 25 års ålder? En jävla tidspress har man på sig också för är det inte då, mellan 25 och 30, man ska skaffa barn och sånt där? Då har man väl inte tid med att satsa på karriären, resa omkring och jobba hela dagarna? Eller har man det? Eller ska man strunta i det och inte oroa sig så mycket? Kommer jag att ha tid för annat också eller jobba jämt? Suck. Detta är bara några av alla frågor som stormar runt i min skalle just nu, förhoppningsvis har det lugnat ner sig lite till den 15 april då det sista ansökningsdagen till hösten.

/ellablomman, en framtida karriärskvinna?

Min födelsedag

Idag är det den 17 mars 2009 vilket betyder att jag fyller 20 år. Trevligt, trevligt. Tänkte föreviga denna dag genom att skriva ner allt jag gjort och sen spara det hos pappa-internet. Såhär började det:

Vaknade på jobbet, åkte hem, la mig i sängen och lyssnade på "Picadilly Circus ligger inte i Kumla". Klockan 9:52 kom en sjungande Rebecca in på mitt rum med en frukostbricka i famne som bestod av: knäckebröd, stekt ägg, fruktsallad, turkisk yoghurt, honung och kaffe med mjölk. Jag blev jätteglad och även jättemätt. Sen struntade vi i diskberget och tog en promenad. Rebecca bjöd mig på sevenelevenkaffe som jag skvimpade ut i Rålis och på mina händer som antog färgen gul. Under promenaden pratade vi om ditten, datten och kom till sist fram till att vi skulle hyra film och köpa sushi. Vi hyrde High School Musical 3 och My Little Pony... Barnfilm i all ära men dessa två var fanimig de sämsta jag sett, HSM ska vi inte ens tala om och MLP var bara en ren och skär besvikelse. Rebban och jag hade sett fram emot lite nostalgi och RIKTIG tecknat, inte animerade anorexiaponnys med konstanta fnitterattacker. Aja, som plåster på såren åt vi en fantastiskt god paj och hemmagjord hallon och blåbärsglass som Rebban gjorde i sin fina glassmaskin. Till min mormor som jag vet läser bloggen ibland och gillar pajer skickar jag med länk på receptet: http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=474. Sist men inte minst kollade vi på "Den rätte för Rosing" och skrek lite av pinsamhet och skratt. Woho, va det är härligt att fylla 20, önskar att varje dag kunde vara som denna.

TACK SÅ MYCKET FÖR ALLA GRATULATIONER OCH PRESENTER!  :D

/ellablomman

Blond och brunett, lätt som en plätt?

Va bra, tänkte jag när Rebecca kom hem från frissan i måndags. Nu är hon jätteblond och ganska korthårig, det vill säga inte ett dugg lik mig, alltså kommer ingen att tro att vi är syskon/tvillingar eller blanda ihop oss längre. Bra! För under Rebeccas och mina år tillsammans har det hänt ett flertal gånger att vi fått övertala folk att vi faktiskt inte ens är släkt. De har varit helt säkra på att vi åtminstone är kusiner eller att våra föräldrar haft lite väl roligt i sin ungdom... Men tji fick jag, ingen frisyr i världen kan visst skilja oss. Ett bevis på detta fick jag imorse när Daniel, vår roomie sen 2 månader(!!)  tillbaka, skickade ett grattis-sms till Rebecca istället för till det egentliga födelsedagsbarnet. Han skyllde på att han var morgontrött och förvirrad,  jag skyllde på gud och djävulen.

/ellablomman

Oh happy days

Ja, hörni!
Nu har helgen börjat. Jag har köpt en turkos knytblus som är det vackraste jag sett på länge, gått och handlat för festmiddag samt köpt glass med krossad choklad!
Jag tror på den här helgen. Det känns fint.

Det var bara det jag ville säga.


Helgen som kommer

I helgen kommer skutan vara näst intill tom. Den enda som kommer vandra på två ben här är nämligen jag, alla andra återvänder till moderskeppet för att vila upp sig och äta god mat.

Själv ska jag jobba. Jobba som ett as, så jag kommer antagligen inte ens märka att jag är ensam. Jag går starkt ut med 16 timmar på lördag och sen en frukost på söndag morgon också va!
Det enda jag fruktar med denna helg är att jag ska komma hem på lördag kväll och vara alldeles för trött för mitt eget bästa och släpa fötterna efter mig genom lägenheten med tankarna redan framme i min säng.
När jag sedan kommer fram till Hela Blommans rum så är jag rädd för att jag ska få en sådan skrämselchock att jag sedan kommer ligga vaken och skaka av rädsla hela natten, vilket ytterligare kommer bidra till att jag antagligen inte kommer vara en människa på söndag eftermiddag...
Jag är nämligen rädd att jag ska glömma bort hennes nya tavla, det bleka ghostfacet som kommer stirra på mig när jag kommer hem.

Men hey, dessa två faktorer kommer väl i så fall bara bidra till att jag känner att jag lever? Eller?

Näe, jag tror att min trötthet kommer övervinna rädslan och dessutom tänkte jag dämpa den lite extra med en helt egen Ben & Jerrys glass.

Hållbart koncept tycker jag. H OK!


Hopplöst

Moder jord är emot världen! Moder jord hatar oss! Det är därför hon slänger den, ursäkta mitt språk, förbannade jävla fucking rövhåls snön på oss! Jag är riktigt, riktigt förbannad över detta. Så förbannad att jag bara vill skrika rakt ut.

Det ska jag inte göra. Nej, jag ska gå till jobbet och sätta på mig mitt bästa serviceleende och svära i mitt inre tills Gud ger sig av ren frustration och hat för mina svordomar och ger order till Moder jord att sluta upp med de här jävla dumheterna! Det är inte okej!

Men så, när jag imorse vandrade hem från jobbet med ansiktet ner i marken, släpandes på en snötung cykel, svärandes över snön och alla mammor och barnvagnar som tyckte att de kunde ta mer plats än alla andra och över gubben som påpekade att det faktiskt inte går att cykla i det här vädret (no shit?!) och kände hur ilskan kröp på mig på samma sätt som snöslasket trängde innanför kläderna och in i skorna så kom räddningen. 3.17 minuter av fantastiskt pianoklinkande och hjärtskärande sång. Hello Saferide - Lund. Jag stirrade ner i marken för att undvika snön men på något vänster så värmde det till i hjärtat litegrand och jag tryckte på rewind knappen för att lyssna på låten en gång till. Det går inte att lyssna på den bara en gång. Minst två.


Ja, minst två.

Suneband

I och med finbesöket vi hade i lördagsnatt så stod igår en extrasäng framme bakom bokhyllan i Elins rum.
När det var dags att sova så såg jag hur Elin stod böjd över CDspelaren, vaaad ska hon nu spela? Tänkte jag.
Jag ska lyssna på Suneband! Svarade Elin nöjt, lägg dig i sängen här i stället! Så natten spenderades i Elins rum, somnandes till Suneband och fniss.

Jag tycker om Elin en himla massa! Hon sover nu, undrar om jag ska gå och krama på henne eller om hon blir arg då..?

I väntan på Mia och Klara

Det blev ganska sent för oss igår så just nu tar sig alla i skutan en välbehövlig eftermiddagslur. Jag har precis varit och vinkat av Lisa vid bussen men kröp ner i sängen igen så fort jag kom hem. Vi åt pizza till frukost idag men det var inte speciellt gott, bara torrt. Är dock hungrig igen, ska jag orka ut i kaosköket och göra en macka? Kanske. Vill bara att tiden ska gå och att klockan ska bli 20:00 då Mia och Klara gör entré i rutan. Det är bäst! Får nöja mig med att youtuba lite centralskolan till dess.

Fet och fin.
/hela blomman


Jaha

..och så tycker jag att alla önskar mig lycka till inför kvällen!
Det är nu det börjar, mina miljonskulder och arbetslösheten...

äntligen lite brödtext

Hej alla glada (och sura)

Hela Blomman och jag har varit på Pris X-tra (världen bästa affär) och handlat godis. Innan det gjorde vi falafel, det är så jädra gott! Stockholm är fint. Igår promenerade jag och Rebecca vid vattnet och solen sken på oss. Vi har hunnit äta sushi ute och plaskat i vattenpölar. Idag har det varit molnigt och jag har varit på Djurgården. Har hört knäppa historier om nya attraktionen på Gröna Lund: Insane! Alla borde åka den. Nu är det kallt, vinden letar sig verkligen in överallt, det blåser tillochmed kallt inne på Daglivs. Daglivs är också det en underbar affär. Man kan shoppa på rullband. Det ska jag göra imorgon!!
Hejdå så länge
 Pussochkram/Camilla i storstan


skutan har tur som gästas av en jättehjärna


Finbesök

Mitt liv präglas just nu väldigt mycket av ett ord: prestationsångest.
Hela dagarna har jag prestationsångest, jag går och lägger mig med prestationsångest och jag vaknar med prestationsångest och jag har den gnagande känslan av att "någonting skulle kunna gå fel, någonting skulle kunna bli bättre.." i magen hela dagarna.
Lördag.

Men det är dagarna som idag man är glad att bo i Stockholm. När solen ligger på och man tar en promenad till Slussen, vandrar längs vattnet och tittar på svanarna som simmade omkring (på behörigt avstånd, självklart, ni känner mig), en kik in på Stockholms stadsmuseum och sedan Götgatan upp för att avsluta med en Chailatte på Tully's. Det låter lite töntigt, men på något vis ligger det en Lars Winnerbäcklåt och gnager som ett soundtrack långt bak i huvudet, på ett lite melankoliskt men hoppfullt sätt.

To top it off så tog vi tunnelbanan hem, åkte rullband inne på Daglivs och trängdes med sura tanter, köpte pesto, tomater och mozarella. Fick finbesök av John och Jossan som åt middag med oss för att sedan avrunda kvällen med lite kortspel och en filt i soffan med V for Vendetta på TVn.
Sedan är vi framme vid nu, då det är dags att stänga av datorn och släcka lampan.

Fortfarande med den molande känslan av prestationsångest i magen..


En vanlig skutandag

Min dag började med lite grötfrukost tillsammans med Camilla som kom till Stockholm och igår. Hon ska på jobbintervju på grönan imorgon vilket jag är ganska avis på. Tänk, en hel sommar med den nya bergodalbanan Insane! GALET. Efter frukosten gick jag till Friskis och sen mötte jag upp Rebecca och Camilla för att köpa sushi. Den unmundigades utomhus i solkskenet! Apskönt med sol trots att jag var lite trött och egentligen ville hem och duscha.

Hehe, det märks att Rebban och jag bott ihop ganska länge nu och ett bevis på detta yttrade sig idag när vi hade köpt sushi och var på väg till parken. Jag  (eller var det rebbis? jag kommer inte ihåg, hm)  sa "Åh, den här veckan har gott så fort" och fick medhåll från Rebecca (eller var det jag som höll med?). Då hajjade Camilla till och sa "Hallå, hur samkörda är ni egentligen? Har ni samma verklighetsuppfattning eller vadå?". Ja,


Jag kan inte sluta bildgoogla

Höhö, Rebban e så frän när hon tvättar. Jag önskar att jag hade en lika cool friskis och svettis-outfit att kontra med, som denna typ:
:


Tvättdag

Idag är det tvättdag.
Det betyder ungefär att jag och Elin glider runt i våra absolut trasigaste och fulaste bomullstrosor, utan strumpor och väntar på att tvätten ska bli klar, så de snygga och hela blir rena igen (det är i dessa dagar jag förstår dig, Lotta, det kan inte vara lätt att ha alla dina fina trosor här, även om jag vet att du har andra förutsättningar..)

Men det är inte här vi slutar.
Nu när Elin har dragit sig iväg till friskis och lämnat mig att slänga in den första tvätten, det är då de riktiga tvättkläderna kommer fram.
Jag rotar fram min pappas gamla, trasiga band t-shirt med trycket "Stoneage Romeos" på ryggen, dock har de flesta bokstäverna fallit bort och i stället så står det "Sto e Ro" med en viss antydan till att andra bokstäver en gång i tiden funnits där. Sedan rotar jag fram mina trasiga tights och sätter upp morgonfrillan i en tofs, ställer in rockklassiker på radion för att komma i rätt stämning och slänger IKEA-kassen över axeln och vandrar mot tvättstugan..

GODIS

I mitt jobb blir det mycket stillasittande, för att fördriva tiden brukar jag bildgoogla olika ord och nu är det "Godis" som gäller. Åh, det ser så gott ut!


Självporträtt på myrorna?

Som Rebecca skrev tidigare finns det fortfarande ett rum ledigt i skutan. Om du tycker att det känns lockande att bo med oss ska du inte tveka att höra av dig ;)


Min mobil i egen hög person, jag tycker att den är fin fin.

Jag är fortfarande lite förkyld, hostig och hes vilket betyder att jag inte kan träna. Väldigt trist med tanke på att jag kommit igång med träningen och sådär. Hoppas att det ger sig för jag orkar inte sitta hemma mer och glo på VÄRDELÖSA förmiddagstv-program. Idag löste jag problemet med överflödstiden genom att sova till kl.12:00 och sedan gå till myrorna vid St. Eriksplan och shoppa 2 tavlor. Den ena föreställer ett gulligt fågelpar med en massa rosa blommor runt och den andra är en murrig akryl- eller oljemålning och föreställer en person som liknar mig, fast surare. Tyckte att de skulle passa bra ovanför min säng tillsammans med de "uppstoppade" fjärilarna. ska bli väldigt skönt att bli av med Jesustavlan eftersom jag just nu är väldigt irriterad på honom.

På lördag ska Lisa och Bea äntligen få se hur jag bor. De ska sova över och förhoppningsvis festa lite också ;)

/ellablomman

FYI

Bara så ni vet så har skutan ett rum över...

Håkan älskade Hellström

För vissa är Håkan Hellström som en allergisk chock, min vän Anna uttryckte sig så vackert som att hon får utslag av Håkan Hellström exempelvis.
Jag tycker dock att Håkan är värd ett helt eget blogginlägg och jag vet att Elin håller med mig.

Jag och Elin började dagen med att gå och äta gratisfrukost på hotellet jag jobbar och samtidigt diskutera Håkan Hellström konserten som utspelade sig under ett par öldimmiga timmar i fredags kväll. Detta innebar för oss att varje låt han spelade var som riktigt mycket kärlek med tusen fjärilar i magen och vi lät den 14åriga hormonstinna tonårstjejen inom oss hoppa och skrika utan att ens reflektera över omvärlden. Det var knappt så att den två meter långa mannen som stod med sin ryggtavla rakt upp i ansiktet på mig inte spelade någon roll, så länge jag hörde.

När sedan Kärlek är ett brev skickat tusen gånger och Nu kan du få mig så lätt kom med inte allt för långt avstånd från varandra höll nog både jag och Elin tillbaka en tår.

Det var inte meningen att få detta att låta som någon slags recension men jag kände att någon mer utförlig förklaring var tvungen att komma upp här på bloggen.

Det gör alltså absolut ingenting att både jag och Elin går runt och tappar rösten vartannat ord för det var det verkligen värt.

Svar ja

Jaha, en snabb sammanfattning.
Håkan Hellström var precis så bra som väntat.
Elin kommer hem idag.
Ikväll är det Beck.
Daniel är bakis och hans vän Py har berättat galna fyllehistorier, som jag älskar.
Grey's anatomy på tv.


OCH

Nu kommer det, det efterlängtade klippet. Den underbara reklamen. Den är genial, den är fulländad. Helt perfekt!
Skratta med mig, skratta hjärtligt och högt och tänk på Bosse!

RSS 2.0